După aproape un secol, imagini spectaculoase cu membrii Ku Klux Klan defilând pe unul dintre cele mai cunoscute bulevarde din Washington au fost date publicităţii. Peste 50.000 de adepţi ai Ku Klux Klan au mărşăluit în umbra Capitoliului, fără a-şi ascunde feţele, în 1925 şi 1926, scrie Daily Mail.
Deşi a existat o dezbatere privind aprobarea marşului, autorităţile temându-se de un final sângeros, Ku Klux Klan a primit în cele din urmă acceptul de a manifesta, asemenea oricărei alte organizaţii. Astfel, s-au adunat peste 60.000 de oameni îmbrăcaţi în robe albe, cu capetele acoperite, creând o imagine sinistră.
Cu toate că se ştia că vor veni foarte mulţi oameni, nici măcar liderul grupului, Hiram W. Evans, nu s-a aşteptat la succesul avut, grupul mărindu-se la câteva milioane de membri.
Organizaţia protesta împotriva oamenilor de culoare eliberaţi după Războiul Civil şi susţinea că rasa albă este superioară. Ku Klux Klan-ul este de fapt numele generic pentru mai multe grupuri care s-au format de-a lungul timpului, primul fiind în 1865, în Tennessee.
Apogeul a fost atins abia în 1915, după lansarea filmului mut "Naşterea unei naţiuni", care a stârnit controverse şi a contribuit la renaşterea grupurilor violente xenofobe, Ku Klux Klanul câştigându-şi supremaţia.
Organizaţia urmărea oamenii de culoare, îi agresa şi îi omora, mai ales în contextul în care aceştia începuseră să beneficieze de diferite drepturi, precum dreptul la vot şi protecţia sporită din partea statului.
Îmbrăcaţi în robe albe, membrii Klanului susţineau că rasa albă este superioară
Ku Klux Klanul susţinea să misiunea sa e protecţia albilor neajutoraţi
Membrii Ku Klux Klanului au făcut spectacol pe străzile Washington-ului
Hiram W. Evans, liderul grupului, numit şi "Imperial Wizard", a fost