Persoanele care consumă zilnic între trei şi cinci căni de ceai verde prezintă un risc cu 25% mai mic de a avea probleme cu memoria la vârsta adultă.
Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă japonezi de la Şcoala de Medicină a Universităţii Tohoku. În frunzele de ceai verde se găseşte o cantitate importantă de antioxidanţi care au efect antiinflamator ce protejează sinapsele (legăturile dintre neuroni) de efectul distrugător al radicalilor liberi.
14.000 de voluntari cu vârste de peste 65 de ani au fost monitorizaţi timp de trei ani. La finalul studiului, în urma unui set de investigaţii medicale, s-a observat că voluntarii care consumaseră circa cinci căni de ceai verde pe zi nu aveau probleme majore cu memorarea şi îşi aduceau aminte episoade din tinereţe.
Trebuie asociat cu o dietă sănătoasă
„Voluntarii care aveau obiceiul de a bea ceai verde mâncau, în general, sănătos. Dieta lor includea peşte, fructe şi legume şi, în plus, nu fumau şi făceau mişcare. Prin urmare, consumul de ceai verde trebuie asociat cu un stil de viaţă sănătos”, explică profesorul Yasutake Tomata, coordonatorul studiului.
Citiţi şi:
5 ceaiuri care îţi menţin tinereţea