CNH intră în lichidare, Tarom îşi reduce flota, CFR va oferi un \"pachet minim\" de servicii, Poşta dă afară sute de angajaţi, iar Hidroelectrica trebuie să scape de \"băieţii deştepţi\" până miercuri! Sursa: REUTERS
Fondul Monetar Internaţional a preluat, practic, controlul operaţional al companiilor de stat, prin includerea în ultima scrisoare de intenţie a Guvernului a unor obiective detaliate de management, împreună cu termene care uneori se măsoară în zile.
Februarie: Hidroelectrica
Hidroelectrica trebuie să încheierenegocierea contractelor bilaterale de furnizare a electricităţii până pe 15 februarie şi să anuleze contractele pentru care renegocierea nu s-a încheiat, "acolo unde este posibil legal".
Martie: Poşta
Poşta Română va concedia cel puţin 600 de angajaţi (din 35.000) până la sfârşitul lunii martie şi va reduce în continuare numărul oficiilor poştale, cu peste 135 unităţi. Pe parcursul anului trecut, numărul oficiilor poştale a scăzut de la 7.100 la 5.835 unităţi.
Mai: CFR
CFR Călători va închiria toate spaţiile publicitare disponibile, pentru a-şi majora în acest an veniturile cu şase procente, şi va încerca să găsească, împreună cu Ministerul Finanţelor, o schemă de reducere a arieratelor cu 300 milioane lei, până la sfârşitul lunii iunie a acestui an. De asemenea, CFR va angaja un consultant care să stabilească, până la sfârşitul lunii mai, pachetul social minim de servicii care trebuie asi gurat populaţiei, analiză urmată imediat de "acţiuni cores punzătoare".
Iunie: Tarom
Tarom trebuie să restituie companiei Boeing ultimul avion tip 737-800, închiriat de Tarom în urmă cu patru ani, sau să reuşească să reducă rata de chirie la nivelul pieţei, până la sfârşitul lunii martie. Guvernul a primit în schimb acordul FMI pentru a prelungi din nou, până în iunie, termenul de vânza