Calitatea indoielnica a unor produse proaspete, cum ar fi legumele si fructele, este explicata de retaileri prin slaba pregatire a sefilor de magazine. Vezi de ce sunt acestia o problema pentru operatorii lanturilor de magazine.
Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food, a declarat ca una din principalele probleme ale retailerilor din Romania este recrutarea de sefi de magazine. Acesti "capitani de nava" sunt mult mai greu de gasit in marile orase, potrivit lui Musial.
In plus, ei trebuie pregatiti ca pilotii de raliuri, a mai spus seful Profi. Problema este mult mai delicata in cadrul acestui lant de magazine, tinand cont de ritmul accelerat de extindere. Astfel, compania nu are suficient timp pentru a face programele de training necesare.
Iar slaba pregatire a acestora se reflecta si in cazul calitatii produselor din magazinele pe care le conduc, a explicat Musial.
O alta problema identificata de seful Profi in Romania este intreruperea alimentarii cu energie electrica. Din aceasta cauza, compania inregistreaza anual pierderi de sute de mii de euro, potrivit lui Musial. Acesta a fost anterior manager de lanturi de retail si in tari ca Polonia si Rusia, unde nu s-a confruntat cu astfel de probleme.
"In fiecare zi suna telefonul si mi se transmite ca se intrerupe curentul la un magazin din Miercurea Ciuc sau din Cluj", a detaliat seful Profi.
De ce a inchis Profi toate magazinele intr-o zi
Compania a inchis luni, 13 februarie, toate magazinele din retea, operatiune care se traduce in pierderea unor incasari de 2 milioane lei, a precizat pentru DailyBusiness.ro Pawel Musial.
Drapate in negru in cadrul unei miscari de marketing, toate cele 107 unitati Profi si-au incetat luni activitatea ca magazine discount, urmand ca de marti sa se deschida ca magazine de proximitate. Ac