În Japonia, femeile dau bomboane bărbaţilor, în timp ce în Slovenia se crede că de Sfântul Valentin plantele şi florile încep să crească.
Ziua Îndrăgostiţilor în tradiţia occidentală se sărbatoreşte pe data de 14 februarie şi îl comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiţilor galezi.
În Franţa, o ţară tradiţional catolică, Valentine's Day este cunoscută simplu drept ziua Sfântului Valentin şi este sărbătorită ca în restul ţărilor occidentale, ca Ziua Îndrăgostiţilor. În Danemarca şi Norvegia, 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Ziua nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulţi oameni îşi fac timp pentru a petrece un moment romantic cu partenerul de viaţă sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.
În Suedia este numită „ziua tuturor inimilor”, dar nu este o sărbătoare oficială.
În Slovenia, un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, aşa că pe 14 februarie plantele şi florile încep să crească. Ziua Îndrăgostiţilor a fost sărbatorită şi ca ziua în care încep lucrările în vii şi pe câmpuri.
În România, sărbătoarea tradiţională pentru iubiţi este Dragobete, care are loc pe 24 februarie. Este numită după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit şi în cuvântul romanesc dragoste. România a început să sărbătorească şi Valentine's Day, deşi deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradiţională a iubirii.
În Orientul Îndepărtat
Datorită unui efort de marketing concentrat, Valentine's Day a apărut şi în Japonia şi Coreea ca o zi în care mai mult femeile şi mai puţin bărbaţii dăruiesc bomboane, ciocolată şi flori. În aceste ţări devenit deja o obligaţie ca multe femei să dăruiască ciocolată tuturor colegilor bărbaţi. În Japonia este ritualul este cunoscut ca giri