Îngrăşarea în sezonul rece nu este doar un mit. Nutriţioniştii americani susţin că majoritatea persoanelor acumulează minimum un kilogram în lunile de iarnă. Motivul? Alimentaţia plină de grăsimi şi carbohidraţi şi lipsa mişcării. Iată câteva ponturi pentru a-ţi menţine greutatea şi, în acelaşi timp, sănătatea. Îngrăşarea în sezonul rece nu este doar un mit. Nutriţioniştii americani susţin că majoritatea persoanelor acumulează minimum un kilogram în lunile de iarnă. Motivul? Alimentaţia plină de grăsimi şi carbohidraţi şi lipsa mişcării. Iată câteva ponturi pentru a-ţi menţine greutatea şi, în acelaşi timp, sănătatea.
În sezonul rece este foarte important să consumi băuturi calde, care să îţi menţină temperatura corporală la cote normale. Ai grijă însă ce bei. Unele băuturi fierbinţi pot fi foarte bogate în calorii. Ciocolata caldă sau cafeaua cu frişcă conţin peste 350 de calorii. Este indicat să te orientezi spre ceaiuri din plante, cafea simplă, lapte degresat. De asemenea, evită consumul de alcool.
Iarna nu ar trebui să lipsească din meniu alimentele detoxifiante, care ajută la buna funcţionare a ficatului, intensifică circulaţia sangvină, reduc inflamaţiile şi îţi refac depozitele de minerale, atât de necesare. Alimentele- minune sunt: varza de Bruxelles, conopida, boabele de muştar, ridichea, usturoiul şi ghimbirul proaspăt.
Studiile arată că ingredientul activ din ardeii iuţi, capsaicina, nu numai că te face să te simţi mai sătul, dar impulsionează metabolismul să ardă mai multe calorii.
Vara e uşor să-ţi faci un grătar sau o salată, însă iarna asigură-te că ai hrană sănătoasă pentru toată săptămâna, ca să nu fii nevoit să stai zilnic în bucătărie. Astfel, găteşte-ţi supe-creme de legume, porţionează- le şi apoi bagă-le la congelator. Ace-laşi lucru poţi să-l faci cu friptura de vită sau de curcan, acestea păstrându-se foarte bine la rece.