UPDATE: Casa Regală nu recunoaşte decizia Înaltei Curţi ca stabilind apartenenţa lui Mircea Grigore la Familia Regală
Având în vedere decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Casa Regală a României a precizat că decizia nu crează niciun drept dinastic şi nici nu stabileşte apartenenţa persoanei în cauză, Mircea Grigore Lambrino, astăzi decedată, la Familia Regală, potrivit unui comunicat de presă.
Aceasta este valabil şi pentru descendenţii săi, indiferent cine ar fi aceştia, iar în poziţia sa de Şef al Familiei Regale a României, Majestatea Sa Regele Mihai I este singurul care se poate pronunţa asupra chestiunilor dinastice, mai precizează comunicatul respectiv.
-------------------------
* Averea Casei Regale a fost estimată la 180 milioane euro, în 2010
Alteţa Sa Regală Prinţul Carol Mircea al României, tatăl Prinţului Paul, a fost recunoscut, ieri, de justiţia română, ca prim fiu legitim şi moştenitor legal al Majestăţii Sale Regele Carol al II-lea. Ca urmare, Prinţului Paul îi revine 62,5% din averea pe care Casa Regală o are în România - estimată la 180 milioane euro, în 2010 -, la fel cum i-a revenit aceeaşi proporţie din averea deţinută de Casa Regală în alte ţări în momentul în care Prinţul Carol Mircea a primit această recunoaştere în statele respective.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat, ieri, câştig de cauză, definitiv şi irevocabil, ASR Prinţul Paul în dosarul de Exequatur, prin care acesta a solicitat recunoaşterea sentinţei de la Lisabona, pronunţată în urmă cu 55 de ani, conform căreia ASR Prinţul Carol Mircea al României este recunoscut, încă din 1955, ca prim fiu legitim al MS Regele Carol al II-lea. Sentinţa de la Lisabona a mai fost recunoscută în Franţa, Marea Britanie şi Elveţia.
Până în prezent, Prinţul Paul a câştigat şi în România, ca şi în alte ţări europene, toate apelurile făcute d