BitDefender, Ubisoft, 4psa sau Adobe sunt doar câteva dintre companiile care oferă studenţilor posibilitatea de a se înscrie în această vară la un program de practică în companie, la cea de-a VIII-a ediţie a programului "Stagii pe bune", destinat studenţilor din facultăţile cu profil IT&C.
De regulă 90% din firmele care iau studenţi în practică îi plătesc cu salarii cuprinse între 150 şi 500 euro net.
În cei opt ani de la lansare, în cadrul acestui program s-au înscris peste 7.500 de studenţi din marile centre universitare, pentru cele 1.800 de stagii de practică.
"La această ediţie, ne asteptăm ca minimum 50 de firme de profil să ofere în jur de 500 de poziţii de stagiu în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Sibiu", susţine Vlad Posea, coordonator naţional al programului "Stagii pe bune", organizat de Asociaţia "Studenţi şi Profesionişti IT&C".
Pentru a se înscrie la stagii, studenţii trebuie să-şi facă conturi pe site-ul www.stagiipebune.ro şi să completeze un CV până pe 13 mai. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate pe 1 iunie. Există opt categorii de stagii la care studenţii se pot înscrie: Business Software, Embedded & Security Software, Networking & Communication, Quality Assurance & Technical Support, Hardware, New Media & Web Development, Entertainment Software & Computer Graphics şi Mobile Application Development.
Orange a avut 140 de studenţi în practică în ultimii trei ani
îOrange România, cel mai mare operator local de telefonie mobilă, caută şi anul acesta studenţi care să participe la cea de-a treia ediţie a unui program intern de practică ("Orange First Step"). În ultimii doi ani, compania a selectat peste 140 de studenţi şi masteranzi care au făcut practică în 33 de magazine din ţară prin intermediul acestui program. Anul acesta, programul va cuprinde trei sesiuni de practică: sesiunea de Paşte (2-30 aprilie), d