Tipul alimentelor pe care le puneţi în farfurie nu ar trebui să fie singurul lucru care vă preocupă. Felul în care le preparaţi şi le mâncaţi poate să influenţeze considerabil beneficiile pentru sănătate, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Iată câteva sfaturi practice care vă ajută să oferiţi o savoare specială alimentelor dumneavoastră preferate.
Porumbul dulce este mai bun la cutie
Porumbul dulce ar trebui să se regăsească pe lista celor cinci alimente zilnice obligatorii în dieta dumneavoastră. Cercetătorii de la Universitatea Cornell din New York afirmă că tratamentul termic, folosit pentru procesarea porumbului din conserve, creşte cantitatea de antioxidanţi din acest aliment cu până la 44%. Antioxidanţii contribuie la anihilarea radicalilor liberi din organism, care pot să distrugă celulele şi cresc riscul de apariţie a unor boli, precum maladiile cardiace şi cancerul.
Mâncaţi cartofii după ce s-au răcit
Atunci când cartofii sunt copţi, celulele lor de amidon se umflă şi se sparg - acest proces se numeşte gelanitizare. Astfel, cartofii pot fi digeraţi mai uşor. Însă, atunci când cartofii sunt răciţi după coacere, o parte din amidonul gelatinizat este transformat într-o formă solidă şi cristalină de amidon, care nu poate fi digerat în stomac, denumit amidon rezistent. Acest amidon rezistent, ca şi fibrele, ajunge în intestinul gros, unde are un rol important în regularizarea tractului intestinal. Potrivit unui studiu britanic, cartofii copţi conţin 7% amidon rezistent, însă acest procent ajunge la 13% după răcire.
Nu gătiţi cu ulei de măsline
Uleiul de măsline este bogat în grăsimi omega-6, care blochează reacţia organismului faţă de inflamaţiile ce apar în cazul unor boli cronice precum maladiile cardiace şi artrita. Multe persoane folosesc uleiul de măsline în defavoarea altor tipuri de uleiuri atunci când