Contractul cu nemții de la Bosch a fost aprobat în unanimitate de către Consiliul Judeţean Cluj. Durata de concesionare a terenului de la Jucu a fost majorată de la 49 la 99 de ani. Angajările vor începe încă din acest an.
Semnarea contractului se va face vineri, după care documentul va fi transmis Ministerului Finanţelor pentru acordarea ajutorului de stat.
”Contractul prevede acordarea de despăgubiri din partea Bosch către CJ Cluj până la doi ani sau obligaţia de a aduce alt investitor dacă va pleca înainte de termenul stabilit. Investiţiile sunt etapizate, iar, prin investiţiile pe care le fac, cele două etape se derulează pe parcursul a şapte ani. Nu există o obligaţie concretă, dar modul în care s-a propus această investiţie ne duce la şapte ani", a spus șeful Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
Angajările vor începe încă din acest an. "Se vor face angajări încă în acest an, în prima etapă, iar a doua etapă va începe anul viitor şi se va încheia în 2015. În total vor fi 2.000 de angajaţi. Aceştia vor trebui să prevadă clauze în contractul colectiv de muncă prin care să îşi apere interesul în cazul în care vor fi concediaţi înainte de termen sau înainte de expirarea acestui contractul", a spus Tişe.
Citiți aici și alte prevederi ale contractului cu nemții.
Producătorul german de componente auto Bosch va concesiona, în judeţul Cluj, un spaţiu de producţie de 215.000 metri pătraţi pentru o investiţie în valoare totală de 77 milioane euro. Această investiție va duce la crearea a circa 300 de locuri de muncă în prima etapă.
Grupul Bosch, unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie şi servicii, în domeniile auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum şi construcţii, este prezent în România din anul 1994. Grupul cuprinde pe lângă compania Robert Bosch GmbH aproximativ 350 de filiale ş