Deoarece în țara lor cazinourile sunt interzise prin lege, circa 3.500 de israelieni vin anual în România pentru a juca la cazinouri. Cheltuielile cu transportul şi cazarea acestora depăşesc două milioane de dolari, potrivit agenţilor de turism din Israel. Sursa: AP Photo
"În Israel cazinourile sunt interzise prin lege. Israelienii vin să joace în România pentru că este aproape, se fac doar două ore şi jumătate cu avionul", a declarat Adrian Marcus, directorul agenţiei Adrian M. Travel & Tourism Services din Tel Aviv, prin intermediul căreia vin anual pentru cazinouri în România circa 2.500 de israelieni, pentru mediafax.ro. România concurează la capitolul cazinouri, în preferinţele israelienilor, cu Bulgaria şi cu Cehia.
La rândul său, directorul executiv al Liberty International Tourim Group, Miriam Eliad, a menţionat că operatorii sunt interesaţi să vândă toate destinaţiile turistice din România şi nu în mod special pachetele pentru Cazino-uri.
”S-a format o clientelă de Cazino, însă noi dorim să vindem România, destinaţiile turistice, vrem să relansăm turismul pe România. Avem de câştigat mult mai mult ca ţară şi ca tur-operatori în turism dacă încurajăm turismul montan, rural, circuitele turistice, city-break-urile, decât turismul de Cazino”, a precizat Miriam Eliad, citat de Agerpres.
Potrivit datelor anunţate de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului anunţate la târgul International Mediterranean Tourism Market (IMTM), care se desfăşoară în perioada 14-15 februarie la Tel Aviv, peste 20.000 de turişti din Israel au vizitat anul trecut România, în creştere cu 8%, principalele atracţii fiind staţiunile montane, cele balneare şi cazinourile.
”Turismul românesc în Israel are tradiţie. În ultimii ani, interesul israelienilor pentru România a crescut, precum şi numărul turiştilor din ş