Lichiditatea derivatelor s-a situat la un nivel ridicat pe piaţa Sibex în cea de a treia sesiune a săptămânii. Speculaţiile care au atras jucătorii au fost cele cu preţul aurului şi al indicelui Dow Jones. Ambele produse au beneficiat de creşteri în prima jumătate a zilei. Ulterior, Dow Jones a intrat pe minus. La ora 16.45 numărul total al contractelor futures încheiate era de 17.200 cu o valoare de 135,5 milioane lei, piaţa având un bun potenţial de îmbunătăţire a volumului până la ora 23.15 când se încheie orarul de tranzacţionare pe produsele futures externe (aur, indici şi valute).
Cel mai tranzacţionat produs la jumătatea zilei era derivatul pe indicele Dow Jones cu circa 8000 de contracte pe scadenţa martie, cotaţia pierzând 9 puncte, până la 12.829 puncte. Pentru iunie Dow Jones creştea cu doar cu 4 puncte, la 12.759 puncte. Anterior deschiderii NYSE cotaţiile s-au aflat pe plus întrucât futures-ul american a semnalat creşteri după ce China a declarat că se va implica mai mult în vederea găsirii de soluţii privind criza datoriilor suverane din UE. Creşterea cotaţiei futures de la Sibex a indicelui american a fost totuşi moderată, participanţii aşteptând semnalele de pe Wall-Street. Deschiderea mai degrabă nehotărâtă de la NYSE şi apoi adâncirea scăderii s-au reflectat imediat in temperarea rapidă a creşterilor indicelui la Sibiu şi intrarea pe minus.
Pe locul secund în preferinţele speculatorilor se afla aurul cu 6244 contracte SIBGOLD pe scadenţa februarie. În raport cu aceasta, cotaţia creştea cu 15,4 dolari, la 1735 USD pe uncie. Scadenţa aprilie a fost preferată pentru 563 contracte SIBGOLD, cotaţia urcând la 1733,6 dolari pe uncie, în urma creşterii de 12,8 USD. Pentru contractul de 10 uncii cu simbolul SIBGOLD_RON, cotaţia creştea cu 14,8 dolari tot pentru scadenţa februarie, până la 1734,8 dolari pe uncie. Numărul contractelor era de apro