Criza a însemnat aur curat pentru cei care pot şi vor să-şi cumpere o locuinţă pe pământ. Cu această sumă, în 2008, îţi luai apartament de două camere în Capitală. Acum, găseşti uşor o vilă. Sursa: ARHIVA EVZ
Piaţa imobiliară este sectorul economic poate cel mai afectat de criza din ultimii ani.
Cine poate face rost de 100.000 de euro pentru a-şi cumpăra astăzi o casă lângă Bucureşti are infinit mai multe opţiuni decât avea în 2008. Atunci, acesta era preţul unui apartament de două camere într-un bloc comunist situat într-o zonă cel mult acceptabilă.
Linişte şi spaţiu generos, în afara oraşului
Astăzi însă, dacă vreţi să scăpaţi de tumultul oraşului, aveţi de unde alege. Sunt multe complexuri de case în jurul Bucureştiului, cu vile cu etaj având o suprafaţă de peste 100 mp, nou construite şi având, implicit, o izolaţie termică şi fonică cel puţin acceptabilă.
"Marile avantaje ale unei case situate în afara Bu cureştiului sunt spaţiul generos şi liniştea. Printre dezavantaje se numără însă infrastructura nemodernizată şi lipsa transportului în comun", spune Mona Ardeleanu, director PR la Ozone Homes.
La ce trebuie să fie atent cumpărătorul
Cumpărătorii ar trebui să fie atenţi la calitatea materialelor din care este făcută casa. Este foarte importantă izolaţia termică a casei, atrage atenţia Ardeleanu.
"O locuinţă o cumperi pentru mulţi ani de zile. O izolaţie termică bine făcută poate reduce mult în viitor costurile de întreţinere", a afirmat aceasta.
Una dintre ofertele prezente pe piaţă este cea din ansamblul Sydney Residence, aproape de Centrul Comercial Băneasa. Vilele costă 99.000 euro, TVA inclus, iar suprafaţa construită este de 142-147 metri pătraţi.
În dotarea standard intră băile cu toate obiectele sanitare incluse, faianţă, gresie, parchet din lemn în livingroom, bucătărie cu mobilier, chiuvetă, aragaz,