Odata cu venirea iernii, hipotermia si caderile pe gheata sunt prima preocupare a medicilor - insa la fel de serios trebuie tratata si tulburarea afectiva sezoniera.
Dispozitia proasta care vine odata cu iarna este cauzata de scurtarea zilelor, implicit a perioadei in care corpul poate beneficia de efectul pozitiv al soarelui. In aceasta perioada poate aparea deficienta de vitamina D, care este periculoasa in cazul batranilor, arata Care2.com.
Consumul de somon, carne de vita, galbenus de oua, cereale integrale si sucuri cu vitamina D poate preveni situatia in care deficienta duce la osteoporoza, afectiune care duce la fragilitatea oaselor.
Pentru batrani insa, regimul alimentar nu este suficient si este nevoie de o vizita la medic, care poate propune administrarea de suplimente alimentare.
Tulburarea afectiva sezoniera poate aparea in orice anotimp, insa cel mai des se manifesta iarna, cu simptome de depresie: persoaneel afectate se simt lipsite de energie, cu apetit crescut si au mereu o senzatie de letargie si oboseala.
Depresia, boala doamnelor sensibile si a domnilor impotenti. Exista leac?
Plimbarea pe frig previne si trateaza depresia
Plimbarile zilnice in aer liber, in perioada in care cerul este senin, au un efect pozitiv asupra persoanelor afectate de depresia de iarna si le pot imbunatati dispozitia. De asemenea, timpul petrecut impreuna cu cei dragi poate fi un tratament excelent pentru cei care au aceasta problema.
Simptomele tulburarii afective pot fi eliminate cu ajutorul medicatiei, dar si cu ajutorul terapiei prin lumina.
Odata cu venirea iernii, hipotermia si caderile pe gheata sunt prima preocupare a medicilor - insa la fel de serios trebuie tratata si tulburarea afectiva sezoniera.
Dispozitia proasta care vine odata cu iarna