În portul Drobeta Turnu Severin, nava poliţiei de frontieră a fost purtată de gheaţă 10 metri, două parâme s-au rupt
Dunărea s-a transformat într-un pod de gheaţă de la un capăt la altul. Formaţiunile glaciare formate pe fluviu pun probleme în exploatarea energiei electrice.
Conducerea Hiroelectrica s-a întâlnit cu reprezentanţii Comandamentului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza situaţia. Ei au decis că trebuie lăsată natura să intervină.
„S-a produs gheaţă atât pe lacul de la Porţile de Fier I cât şi pe lacul de la Porţile de Fier II. Creează probleme deosebite în exploatarea obiectivului, dar în momentul acesta împreună cu Comandamentul Sârb pentru Protecţie Împotriva Gheţii, am hotărât să nu se acţioneze pentru că facem mai mult rău decât bine.
Se produc acumulări de gheaţă care pot conduce la realizarea de zăpoare, la inundaţii. Suntem pregătiţi să intervenim dacă va fi cazul, dar monitorizăm împreună cu toţi factorii mişcarea gheţii”, a declarat Theodor Pavelescu, directorul Hidroelectrica Mehedinţi.
CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO
Gheaţa a mişcat navele din port.Nava-bază a poliţiei de frontieră, din portul Drobeta Turnu Severin a avut cel mai mult de suferit din cauza gheţii. „Toate navele noastre sunt ancorate, sunt însiguranţă, a existat un mic incident cu nava-baza din port.
Situaţia s-a remediat, au fost două parâme, care s-au rupt şi s-au legat din nou. Avem personal permanent pe aceste nave care asigura spargerea gheţii”, a declarat chestorul Ioan Handrea, inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş.
Reprezeentanţii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă dau asigurări că nu vor fi probleme din cauza podului de gheaţă. „Situaţia pe Dunăre este stabilă. Avem pod de gheaţă şi într-o parte şi alta.
Monitorizăm continuu situaţia ş