Filmul italianului Daniele Vicari, unde Mandragora Movies e producator minoritar, n-are cronici prea bune. Cititi in material ce scriu despre el “Variety” si “The Hollywood Reporter”. Meryl Streep a fost rasfatata de jurnalisti de Valentine’s Day, primind nu doar aprecieri, dar si cadouri. Tot azi un interviu video cu actrita Ioana Flora, prezenta in Talent Campus.
“Diaz: Non pulite questo sangue”/”Diaz: Don’t Clean Up This Blood” este, asa cum o sugereaza si titlul, un film cu un asumat acroseu social-politic. Domenico Procacci, care produce impreuna cu compania sa, Fandango, l-a filmat anul trecut in mare parte in Romania – mai ales ca sa evite mass-media italiana.
In peninsula, vinovatii pentru violentele atroce la care politia i-a supus pe niste manifestanti pasnici care in 2001, cu prilejul summit-ului G8 de la Genova, dormeau in scoala Diaz, nu au fost condamnati. Cum povestea risca sa cada in uitare odata ce faptele se prescriu in curand, Procacci a dorit sa readuca subiectul in atentie.
Filmul a beneficiat, e adevarat, de un efort de productie important pentru o mica firma cum e Mandragora Movies care nu dispunea de know how-ul si mijloacele unui Castel sau MediaPro (filmul s-a turnat anul trecut in mare parte la Bucuresti), dar rezultatul nu e la fel de angajant ca motivatiile.
Prezentat la Berlin in sectiunea Panorama Dokumente, filmul a suscitat interesul presei, insa reactiile nu sunt cele asteptate. Jay Weissberg in revista “Variety” isi incepe cronica cu afirmatia ca, “desi afirmatiile absolute trebuie in general evitate, ‘Diaz: Don’t Clean Up this Blood’ bate recordurile celor mai cumplite batai pentru un singur film. E, de asemenea, bine situat si in topul filmelor cu politisti sadici, brutalitatea extrema rivalizand cu unele dintre cele mai ostentative pelicule de propaganda.”
Jay Weissberg cr