- Diverse - nr. 953 / 16 Februarie, 2012 Cercetatorii de la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie, citati de descopera.ro, au constatat ca, o muzica dezlantuita, data la maximum, face ca alcoolul sa fie mai usor de consumat, acesta parand mai slab. "Oamenii beau mai mult in cluburi, baruri si discoteci, dintr-o multime de cauze, printre care agitatia, nervozitatea, ca sa se dezinhibe si sa lase frau liber senzatiilor. Muzica duce, fara indoiala, la un consum mai ridicat de alcool, iar acest studiu arata ca acela care asculta muzica are o perceptie alterata a gustului. Experiente anterioare au demonstrat ca zgomotul poate modifica perceptia gustului alimentelor”, sustin oamenii de stiinta. Cercetatorii au apelat la circa 100 de voluntari, cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani, care consumau regulat alcool - cel putin opt pahare pe saptamana. Inaintea testului muzical, participantilor li s-a evaluat mirosul si gustul. Apoi, timp de trei sferturi de ora, li s-a dat sa guste din diferite bauturi alcoolice (cu grad de alcool variabil) si sa noteze caracteristici, precum dulceata, forta, amaraciunea, si senzatii ca agitatia, starea pozitiva sau negativa, foamea. In timp ce beau, li s-au creat diferite ambiante sonore: muzica dintr-un club de noapte, muzica lenta si citirea unui text sau liniste absoluta. Cand au fost expusi unei muzici asurzitoare, participantii au considerat sistematic bauturile mai dulci si mai putin amare, iar perceptia asupra continutului de alcool este mai scazuta cand nivelul sonor creste. In concluzie, in acest tip de ambianta, oamenii sunt tentati sa bea mai mult. (L.P.) - Diverse - nr. 953 / 16 Februarie, 2012 Cercetatorii de la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie, citati de descopera.ro, au constatat ca, o muzica dezlantuita, data la maximum, face ca alcoolul sa fie mai usor de consumat, acesta parand mai slab. "Oamenii beau