BBC a realizat un reportaj în Thailanda, ţară unde carnea de şobolan este considerată o delicatesă şi unde locuitorii din sate întregi îşi duc existenţa omorând, gătind şi vânzând rozătoare.
Un adolescent din satul Donchang, prezentat de BBC drept "vânător profesionist de şobolani", spune că trebuie să pună 100 de capcane în câmp, pentru a prinde 20 de şobolani, care înseamnă 7-10 kilograme de carne.
Puteţi urmări videoreportajul BBC aici (imagini dure)
După ce prind suficienţi şobolani, locuitorii îi gătesc şi îi vând chiar la marginea drumului. În Thailanda, carnea de şobolan ajunge până de la şase dolari pe kilogram, mai scumpă decât cea de porc sau pui. BBC precizează că, în Thailanda, cererea de carne de şobolan depăşeşte cu mult oferta.
Carnea de şobolan este comestibilă, pentru că aceştia consumă grâne, însă autorităţile sanitare din Thailanda avertizează că acestea ar putea fi infestate cu pesticide.
Huffington Post scrie că tradiţia este similară şi în India, însă acolo vânătorii nu folosesc capcane, ci omoară şobolanii cu mâinile goale sau cu beţe.
BBC a realizat un reportaj în Thailanda, ţară unde carnea de şobolan este considerată o delicatesă şi unde locuitorii din sate întregi îşi duc existenţa omorând, gătind şi vânzând rozătoare.
Un adolescent din satul Donchang, prezentat de BBC drept "vânător profesionist de şobolani", spune că trebuie să pună 100 de capcane în câmp, pentru a prinde 20 de şobolani, care înseamnă 7-10 kilograme de carne.
Puteţi urmări videoreportajul BBC aici (imagini dure)
După ce prind suficienţi şobolani, locuitorii îi gătesc şi îi vând chiar la marginea drumului. În Thailanda, carnea de şobolan ajunge până de la şase dolari pe kilogram, mai scumpă decât cea de porc sau pui. BBC precizează că, în Thailanda, cererea de carne de şobolan depăşeşte cu mult oferta. @N_