Un cercetător de la Universitatea din California de Sud a monitorizat peste 20 de bancheri timp de 10 ani, interval în care fiecare dintre aceştia s-a îmbolnăvit din cauza stresului. De la insomnie, alcoolism, boli cardiace şi până la tulburări de alimentaţie şi de caracter, toate aceste boli sunt din ce în mai întâlnite în rândul celor care lucrează în domeniul bancar.
Cercetătorul american i-a monitorizat pe bancheri în primii ani de carieră, imediat ce terminaseră facultatea. Potrivit studiului care va fi publicat luna aceasta, toţi dintre aceştia s-au îmbolnăvit în doar câţiva ani după ce au început să lucreze în acest domeniu, transmite „The Wall Street Journal“.
Ambiţioşii care vor salarii mari, competiţie şi o viaţă de lux aspiră la un job într-o bancă de investiţii. Săptămâna de lucru de 100 de ore este doar preţul pe care trebuie să-l plătească la început, îşi spun bancherii şi traderii. Mulţi însă se îmbolnăvesc şi nu-şi mai revin niciodată, se arată în studiul cercetătoarei de la Universitatea din California de Sud (USC).
Aproximativ 267.000 de americani lucrează în acest domeniu, potrivit cotidianului „The Wall Street Journal“.
Lindley DeGarmo, acum în vârstă de 58 de ani, s-a retras din fucţia de director al grupului bancar Salomon Brothers (una dintre cele mai mari şi mai vechi bănci de pe Wall Street) pentru a deveni pastor. Acesta îşi aminteşte cum managerii abuzau noii angajaţi, vorbind despre o adevărată cultură pentru aceste practici.
John Crin, fost director al grupului bancar JP Morgan Chase, îşi aminteşte că angajaţii cu funcţii în middle-management se îngrăşau, în medie, cu câte 20 de kilograme după câţiva ani de la angajare.
Studiul a început în urmă cu 10 ani la două bănci de pe Wall Street, care au permis accesul total al cercetătorului, cu condiţia ca numele grupurilor să nu fie dezvălu