Fostul pilot a schimbat domeniul de activitate, trecând în spatele galantarului unei măcelării.
"Aşa cum aviatorul trebuie să aterizeze lin, şi ca măcelar trebuie să ai mână fină", a găsit Adrian Iovan asemănarea dintre cele două meserii. Clienţii săi "trebuie să se bucure de bunătăţi, suntem un echipaj", a explicat el metaforic. Şi tocmai de aceea bucăţile de carne pleacă din măcelărie gata condimentate: "Doar o pui pe grătar, nu mai e nevoie nici măcar de acel descântec al bunicii ca să iasă bună".
Iniţial, reporterul emisiunii "Drept la ţintă" a fost puţin dezorientat de noul său "echipament": "E de măcelar sau de ginecolog?" "Depinde unde găseşti oferta", a răspuns el glumind, după care a etalat oferta zilei: "Avem meniu special de criză: maţe la grătar, creier pentru piţipoance..."
Tot creier i-a recomandat şi soţiei unuia dintre clienţi. "Să-l pună pe grătar", a explicat el. Specialitate de care au nevoie şi domnişoarele din showbiz, cărora le oferă şi "altă specialitate, rece şi tare, pentru serile culinare cu iubiţii".
"Nu am depăşit criza: la bancă am fost pentru a schimba o bancnotă în bani mai mici", a spus Adrian Iovan. Cât despre noua sa postură, cea de măcelar, aceasta datează "de când eram mic şi stăteam la bucătărie cu mama". Preparatul său preferat este "cărniţa tânără, fremătândă", după cum a mărturisit fostul pilot.