USL a depus joi o sesizare la Curtea Constitutionala in care si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care au decurs audierile ministrilor din guvernul Ungureanu in comisiile in care nu a existat cvorum.
Surse oficiale au declarat pentru Agerpres ca sesizarea USL va fi discutata pe 7 martie.
Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa (foto), a declarat, joi, la Antena3, ca avizele comisiilor de specialitate sunt consultative, dar obligatorii, potrivit Constitutiei, ori, in cazul mai multor ministri, audierile s-au desfasurat fara cvorumul de sedinta necesar, din cauza absentei parlamentarilor PSD si PNL.
"Nu s-au respectat normele consitutionale si procedurale, in sensul ca in comisii nu a existat cvorum, nu s-au elaborat avizele, s-au redactat doar procese verbale. Nu este corect, avizele sunt consultative, dar obligatorii", a subliniat Dusa, exprimandu-si speranta ca magistratii Curtii Constitutionale vor da dreptate USL.
"Urmeaza ca cei de la Curte sa dezbata si, daca vor constata ca nu s-a respectat procedura si normele constitutionale, sa dea o hotarare in acest sens. Procedurile legate de ce va urma nu exista inca, dar probabil ca, in motivare, CCR ne va indica ce sa facem", a mai adaugat deputatul PSD, referindu-se la ce se va intampla cu guvernul Ungureanu in cazul in care judecatorii constitutionali vor decide ca au fost incalcate procedurile de la investirea noului Executiv.
Toti ministrii lui Ungureanu au trecut de Parlament. Opozitia ii contesta
Intr-o conferinta de presa sustinuta la scurt timp, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca este dreptul Opozitiei de a sesiza Curtea Constitutionala, chiar daca in acest caz "suntem la limita".
"Este dreptul Opozitiei sa incerce sa obstructioneze functionarea puterii politice, au facut-o tot timpul(...) Dar nu avem