La Sibex, investitorii au fost mult mai prudenţi în şedinţa de joi, pe fondul corecţiilor de preţ ale celor mai lichide contracte. La ora 17.15 numărul contractelor depăşea uşor 6000, după ce, la ora 14.30, era de doar 3500. Valoarea tranzacţiilor se cifra la 35 milioane lei. Şi în Europa pieţele bursiere au fost caracterizate de o stare de nervozitate soldată cu deprecieri, ca urmare a creşterii incertitudinii privind ajutorul bănesc al Greciei.
Cel mai lichid produs era aurul, speculatorii pariind pe scădere. Pentru scadenţa de la finalul lunii în curs uncia pierdea 17,4 USD, valorând 1711 dolari. Numărul contractelor se situa la circa 2700. Pe pieţele externe preţul aurului s-a redus joi, după ce cotaţia euro a alunecat la minimul ultimelor trei luni faţă de dolar, sub presiunea ştirilor că oficialii europeni iau în considerare întârzierea pachetului de ajutor pentru Grecia.
Pentru speculatorii care au preferat să joace pe preţul futures al indicelui Dow Jones, evoluţia a fost una mixtă. Iniţial cotaţia pe scadenţa martie a înregistrat scăderi, urmând piaţa futures din America, după ce Moody's a semnalizat revizuirea ratingurilor unor instituţii financiare. Apoi, după publicarea datelor din piaţa muncii şi deschiderea NYSE, cotaţia Dow Jones de la Sibex a trecut pe plus. La ora 17.15 preţul pentru scadenţa martie urca la 12.815 puncte, în urma unei creşteri de 51 puncte. Cererile de ajutor de şomaj din SUA au scăzut în mod neaşteptat săptămâna trecută aproape de minimul ultimilor patru ani (348.000).
Semne de creştere a interesului s-au observat pe segmentul derivatelor pe acţiuni, unde DESIF5 au atras 692 de contracte pe scadenţa martie. Cotaţia DESIF5 a cres-cut cu 0,57%, închizând la 1,4199 lei. S-au mai remarcat 138 de contracte DESIF4, cotaţia pe scadenţa martie pierzând 2,88%, până la 0,7284 lei. În schimb, preţul DEFPR iunie a crescut c