Coşea: România ar fi trebuit să judece mai atent ce urmări are acest tratat şi să nu se "repeadă" la semnarea lui
Conducerea partidului consideră că ţara noastră ar fi trebuit să ceară o negociere separată a acestui tratat
Tratatul de guvernanţă fiscală este extrem de important pentru România pe termen mediu şi lung, însă, în condiţiile actuale, nu aduce niciun beneficiu ţării noastre, a declarat, într-o conferinţă de presă, Mircea Coşea, preşedintele de onoare al Partidului Ecologist Român (PER).
"Acest tratat este un moment de cotitură important în ceea ce înseamnă viitorul Uniunii Europene şi al zonei euro. Nu este un document care să conducă doar la reglementarea situaţiei actuale a datoriilor suverane, ci este un document care vizează schimbarea structurală şi instituţională a Uniunii Europene. Noi ne aflăm acum în faţa unei schimbări de mediu, în care trebuie să ne desfăşurăm activitatea de acum înainte", a spus Mircea Coşea.
În continuare, preşedintele executiv al PER, Răzvan Păunescu, a exemplificat situaţia tratatului fiscal, spunând că "Europa stă la masa de bucate de mai mulţi ani. România a intrat de curând - nouă ni se aruncă o bucăţică de mămăligă în strachină şi ni se spune că atât avem voie să mâncăm, dar ceilalţi, aflaţi de mai mulţi ani la masă, s-au înfruptat din toate bucatele în toată această perioadă". "Nu este admisibil ca prin participarea României la efortul comun de dezvoltare şi întărire a economiei comunităţii europene să ni se impună, mai ales nouă, care am luat toate măsurile impuse şi am făcut tot ceea ce ni s-a cerut", a continuat Răzvan Păunescu.
Problema tratatului trebuie să fie discutată cu întreaga societate
Potrivit conducerii PER, problema tratatului de guvernare fiscală este extrem de importantă şi nu este o discuţie de avut cu coaliţia de guvernare între patru pereţi la Cot