Scăpăm de zăpada dintre blocuri doar dacă se încălzeşte. Edilii se plâng că nu au resurse şi nu pot merge pe străzile laterale din cauza maşinilor.
Trotuare pline cu gheaţă, nămeţi care blochează parcările şi in stituţii care au zăpadă de o jumătate de metru pe scări. Aşa arată Bucureştiul, deşi ninsoarea a mai slăbit din intensitate. S-a luat în calcul şi aruncarea acesteia în râul Dâmboviţa.
"Am avut o discuţie cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Nu se poate ar unca în râu pentru că se pot forma blocuri de gheaţă şi s-ar putea inunda oraşul", a explicat directorul Autorităţii Naţionale pentru Inundaţii, Dan Cârlan.
Acesta a mai precizat că edilii au la dispoziţie terenurile din jurul lacului Morii, dar şi nouă amplasamente situate la capătul marilor bulevarde din oraş pentru a transporta zăpada.
Şefii de sectoare se plâng însă de lipsa resurselor şi de imposibilitatea de a pătrunde pe străzile laterale din cauza maşinilor parcate.
După modul în care se lucrează, pronosticul este sumbru şi a fost dat de autorităţile de la sectorul 1: nu vom scăpa de zăpadă mai devreme de o lună.
INDOLENŢĂ
Cum trebuia curăţată Capitala Deszăpezirea si combaterea poleiului pe arterele unde circulă RATB-ul şi a celor pe care se află obiective sociale şi de interes public trebuiau finalizate în maximum patru ore de la încetarea ninsorii. Mai mult, operatorii de salubritate erau obligaţi să asigure, tot în acest interval, accesul la unităţile de învăţământ, spitale, alimentaţie publică şi transport în comun. Şi refugiile de tramvai şi staţiile autobuzelor trebuiau curăţate în două ore de la încetarea ninsorii. Aceasta este Etapa I a deszăpezirii din Capitală, care nu a fost terminată nici până în prezent. În ceea ce priveşte străzile laterale, operatorii nu au un termen. Regulamentul de deszăpezire, semnat de edilul-şef al Capitalei, So