Poliţistul cel bun nu numai că a refuzat mita, dar a călcat peste camaraderia tipică unei bresle şi i-a organizat un flagrant colegului corupt.
Mita care îmbracă uniforme de poliţie nu mai e o noutate, însă pedepsirea corupţiei cu preţul „înfundării” unui coleg pare un gest adus din Japonia sau Germania. S-a întâmplat totuşi la Braşov, marţea trecută, când braşoveanul Daniel Florin Anton a fost tras pe dreapta de un poliţist care a constatat că autoturismul pe care-l conducea era neînmatriculat şi cu numere false. Anton era un simplu angajat care ştia – cel mai probabil la ce riscuri l-a supus patronul său, conducând o astfel de maşină. A pus mâna pe telefon şi a format numărul şefului. Acesta s-a prezentat imediat la faţa locului, crezând că dacă are pile îl va putea convinge pe agent să treacă totul cu vederea. A sunat o cunoştinţă din poliţie, pe agentul de poliţie judiciară Sorin Decuseară, căruia i-a cerut ajutorul. Decuseară a luat 400 de lei de la amicul său şi i-a oferit colegului său de la rutieră, moment în care a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DNA) Braşov. Atunci au realizat că poliţistul de la Rutieră le-a întins o cursă.
Cei trei inculpaţi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, cererea procurorilor fiind admisă de magistraţii Tribunalului Braşov, care au dispus, miercuri, arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Poliţistul cel bun nu numai că a refuzat mita, dar a călcat peste camaraderia tipică unei bresle şi i-a organizat un flagrant colegului corupt.
Mita care îmbracă uniforme de poliţie nu mai e o noutate, însă pedepsirea corupţiei cu preţul „înfundării” unui coleg pare un gest adus din Japonia sau Germania. S-a întâmplat totuşi la Braşov, marţea trecută, când braşoveanul Daniel Florin Anton a fost tras pe dreapta de un poliţis