În goana lor după îmbogăţire, unii producări de carne se gândesc doar la bani şi ignoră sănătatea oamenilor pe care, cu bună ştiinţă, o pun în pericol. În loc de canea de calitate înscrisă pe etichetele produselor scoase la vânzare chiar şi în supermagazine, aceştia pun în salamuri şorici, tendoane şi urechi, conform românia tv. În goana lor după îmbogăţire, unii producări de carne se gândesc doar la bani şi ignoră sănătatea oamenilor pe care, cu bună ştiinţă, o pun în pericol. În loc de canea de calitate înscrisă pe etichetele produselor scoase la vânzare chiar şi în supermagazine, aceştia pun în salamuri şorici, tendoane şi urechi, conform românia tv.
Mezeluri de porc cu carne de cal, măgar sau chiar nutrie, asta se găseşte în multe magazine din România, susţine directorul Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi. nspectorii au descoperit că un parizer de curcan conţinea de fapt şorici şi slănină de porc. De asemenea, s-au găsit crenvurşti de curcan care aveau în compoziţie doar 15% curcan, restul era carne de porc.
Inspectorii ANPC spun că a devenit o obişnuinţă a producătorilor să înlocuiască carnea de calitate superioară cu resturi precum şorici, tendoane, urechi sau grăsime. De asemenea, produse precum parizerul, crenvurştii sau salamul au un conţinut de proteine mai mic de 2%.