În judeţul Vrancea, 1.200 de oameni sunt încă izolaţi din cauza ninsorilor şi viscolului din ultima vreme, cea mai gravă situaţie fiind în trei sate ale comunei Bogheşti, unde utilajele de deszăpezire nu pot ajunge fiindcă podul din lemn peste care ar trebui să treacă poate ceda sub greutatea lor.
Sunt însă şi localităţi unde autorităţile au reuşit să ajungă şi să dea la o parte munţii de zăpadă care îi ţineau pe oameni izolaţi, fără mâncare şi fără medicamente. Oameni care povestesc cu înfrigurare coşmarul prin care au trecut. Astfel, în comuna Silhlea drumarii au reuşit, după două săptămâni, să deblocheze şoseaua şi să ajungă la oamenii din satele izolate pe care-i apucase deja disperarea, fără hrană, apă sau medicamente, relatează Mediafax.
Când şi cei din Bogza, ultimul sat unde drumarii au acţionat pentru înlăturarea nămeţilor, s-au văzut cu drumul curăţăt, oamenii parcă l-ar fi apucat pe Dumnezeu de picior . Unii dintre aceştia au povestit că, din cauza nămeţilor şi viscolului, au stat izolaţi în case chiar şi cinci zile. Bătrîni, bolnavi, mulţi dintre localnici nu au putut să pună mîna pe lopată şi să-şi croiască drum prin zăpadă, astfel că în ajutorul lor au sărit oamenii în putere. Au fost însă şi unii care au profitat de pe urma celor neajutoraţi şi le-au făcut pârtie contra cost.
Aneta David, de 84 de ani, spune că nu a mai văzut în viaţa ei atâta zăpadă. Femeia povesteşte că a stat blocată în casă patru sau cinci zile, nici nu-şi mai aminteşte exact. Când a reuşit să iasă din casa parcă înghiţită de zăpadă, bătrâna spune că nu a putut ajunge nici măcar până la magazia cu lemne. Singura soluţie pentru ca femeia să poată răzbate prin zăpadă a fost să plătească pe cineva care să-i cureţe cât de cât curtea în care sunt încă tone de zăpadă.
"Am pus om cu ziua şi mi-a desfundat. Am stat câteva zile în casă, patru - cinci cred. Am ie