Tribunalul Militar din Cluj l-a condamnat pe căpitanul în rezervă Daniel Diaconu la trei ani închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de „fals material în înscrisuri oficiale" cu un termen de încercare de cinci ani şi interzicerea unor drepturi.
Totodată, instanţa l-a mai obligat pe Daniel Diaconu la plata sumei de 7.500 de lei cheltuieli judiciare. Sentinţa nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs, în termen de 10 zile, la Curtea Militară de Apel Bucureşti.
Conform unui comunicat al Parchetului General, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitie l-au trimis in judecata pe Daniel Diaconu pentru că a falsificat un document, de şapte pagini tehnoredactate, care purta antetul şi avea aparenţa unui document clasificat „strict secret", ce ar fi fost emis de structura specializată a Ministerului Administratiei şi Internelor, având executată semnătura şefului acelei structuri, Virgil Ardelean, notează newsbv.ro.
Documentul, găsit în fişetul lui Daniel Diaconu, a produs un act cu aparenţa unui înscris oficial autentic ce emană de la un serviciu secret, de natură să genereze consecinţe juridice, susţin procurorii. Cu acest document, care cuprindea „informaţii" referitoare la nereguli pe care le-ar fi comis fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov de la acea vreme, Ioan Gliga, Diaconu l-ar fi determinat pe acesta din urmă să demisioneze, mai notează sursa citată.
Daniel Diaconu ar fi făcut toate acestea pentru a-l propulsa în funcţie pe finul său, Marian Drilea, actualmente procuror la DIICOT Braşov.
Fostul ofiţer SRI şi-a susţinut nevinovăţia pe tot parcursul anchetei, dar şi în faţa judecătorilor.