Premiile Oscar nu vor înseamna doar spectacol pe covorul roşu şi în sala Kodak. Meniul pregătit pentru vedetele ce vor lua parte la petrecerea de după decernarea premiilor e demn de cele cinci stele cu plus ale faimoasei ceremonii. Iar printre cele 50 de preparate care le vor delecta papilele gustative celor 1.500 de invitaţi se află şi mămăliga. E drept, nu cu telemea, ci cu parmezan. Şi nu cu ceva costiţă afumată, ci cu delicioase coaste de porc înăbuşite. O spune chiar maestrul bucătar care a alcătuit meniul, Wolfgang Puck.
"Vom servi preparate tradiţionale, bogate în calorii, cum ar fi macaroane cu brânză, plăcintă cu pui. Vom avea coaste înabuşite cu mămăligă şi parmezan", a declarat Puck pentru Reuters, la un eveniment unde a prezentat câteva dintre bucatele apetisante pe care echipa sa le va pregăti pentru petrecerea din 26 februarie.
Meniul include însă şi preparate "de fiţe". Nu se putea altfel, la o petrecere atât de strălucitoare, cu atâtea vedete pe metru pătrat. Iar maestrul Puck ştie exact ce vor starurile. Că doar nu degeaba pregăteşte meniul pentru petrecera de la Hollywood de 18 ani.
"Am mai pregtit coltete de miel cu puţin oţet de mentă şi coriandru, homar chinezesc cu sos de curry şi ghimbir, multe tipuri de paste, orez cu trufe negre. În loc de o cină oficială, vom avea mâncare grozavă şi atmosferă la fel. O să fie chiar foarte amuzant", a spus Puck, unul dintre cei mai celebri şi bine cotaţi bucătari din lume.
Astfel de preparate vor fi servite într-un cadru pe măsură, cu aranjamente florale, cristaluri, şezlonguri şi canapele. Mai sunt nouă zile până la Gala Oscarurilor, iar totul trebuie să fie perfect. Să arate ca un muzeu al conforturlui, după cum a spus, pentru Reuters, Cheryl Cecceto, organizatoarea evenimentului.
Petrecerea de după Oscaruri, cunoscută drept Balul Guvernatorului, va