Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, cererea de insolventa a Mic.ro Retail, care detine magazinele Mic.ro, transmit televiziunile de stiri. Reprezentantii companiei omului de afaceri Dinu Patriciu au sustinut ca lantul de magazine duce lipsa de lichiditati si nu isi poate plati datoriile fata de creditori.m Dinu Patriciu
Sursa imagine: primacasacredit.ro.jpg
Tribunalul Bucuresti ramasese joi in pronuntare, dupa ce Mic.ro a cerut intrarea in insolventa iar creditorii au formulat cerere de interventie in proces. Vineri, magistratii au admis cererea de insolventa.
Din cauza datoriilor neplatite, care se ridica la circa 698 de miloane de lei, furnizorii au stopat in ultimele luni livrarile de marfuri catre reteaua Mic.ro, astfel incat multe dintre magazine sunt goale.
Insolventa Mic.ro, ceruta si de Tiriac Auto
In acest an, insolventa Mic.ro a fost solicitata de mai multe firme, intre care se numara compania de taximetre Meridian, Touring Europabus, Vel Pitar si grupul Tiriac Auto. Ion Tiriac are de pilda de recuperat peste un milion de euro, datorie care treneaza din iulie 2011 si care provine din asigurarea service-ului flotei de automobile Mercedes-Benz folosita de Dinu Patriciu pentru reteaua Mic.ro Mobil. Avocatii lui Tiriac declarau zilele trecute ca spera totusi sa nu se ajunga la insolventa Mic.ro, ci ca afacerea sa fie salvata si datoriile sa fie platite.
Ce presupune insolventa
Prin intrarea in insolventa, compania debitoare isi poate reorganiza activitatea fiind protejata de orice atac din partea creditorilor. Dupa declansarea procedurii de insolventa, judecatorul, creditorul si debitorul analizeaza sansele de supravietuire ale companiei. Daca se ajunge la un consens se intocmeste un plan de reorganizare. In cele mai multe cazuri, creditorul renunta la o parte din creante, iar debitorul se obliga sa se concentreze do