Anunţ important, bio este viitorul, pariaţi pe el! La eco, spre deosebire de OMG-uri, europenii s-au înţeles cu americanii. Practic, produsele agricole europene certificate ecologic pot traversa Atlanticul şi viceversa. Sursa: VLAD STĂNESCU
De marţea asta, din 14 februarie, pentru că UE (prin Dacian Cioloş) şi SUA au semnat un acord în domeniu. Criza asta, din 2008 încoace, ne plasează, pentru multă vreme de acum încolo, în limitele resurselor pe care le avem, ne îndreptăm spre o societate de consum durabil.
Agricultura ecologică creşte, creşte!
România, de la 3.409 operatori în agricultura ecologică, în 2006 a ajuns la 10.1253, în 2011. Exemple de producţie ecologică sunt multe, precum membrii cooperativei Bio-Coop de la Sibiu, Ferma ecologică Ţopa a familiei Cişmaş, de lângă Sighişoara. La care se adaugă ferma familiei Lavinia şi Willy Schuster de la Moşna. Şi mulţi alţii sunt înregistraţi de MADR în agricultura ecologică. Ţările europene cu cei mai mulţi operatori de agricultură ecologică, înregistraţi conform EUROSTAT, pentru perioada 2001-2008 sunt Germania (creştere de la 18.111 operatori la 29.244), Spania (creştere de la 16.521 operatori la 23.253), Franţa (de la 15.764 operatori la 20.877), Italia (de la 60.545 operatori, scădere la 49.654). Agricultura organică era practicată în EU27 pe 7, 8 milioane hectare în 2008, o creştere de 7% faţă de 2007.
Pe o perioadă mai lungă de timp, datele disponibile pentru EU25 arată o creştere de 21% în suprafaţa totală cultivată ecologic între 2005 şi 2008. Acum 3 ani, în supermarket-urile din România nu exista vitrină, raft de eco. Acum toate au şi ocupă circa 10% din suprafaţa raionului respectiv. Acum 4 ani nu existau magazine eco în România, acum există câteva zeci.
Şapte principii, şi eco/bio/organic doar cu logo european
Feriţi-vă de înşelăciuni şi î