Orice femeie care gateste relativ frecvent isi doreste sa stie cat mai multe trucuri despre cum sa faca acest lucru mai rapid si mai usor, iar rezultatul sa fie cat mai incantator pentru papilele gustative.
Real Simple vine in ajutorul gospodinelor, cu sfaturi si trucuri de la experti care sunt mai putin cunoscute.
1. Ce creveti sa alegi pentru a fi cat mai proaspeti
Crevetii pe care ii gasesti la unele supermarketuri stand pe paturi de gheata sunt de fapt mai putin proaspeti decat cei congelati, desi multi cred invers. Si asta deoarece, pentru a-i conserva pe parcursul transportarii, cei mai multi comercianti ii congeleaza la scurt timp dupa ce sunt "pescuiti". Iar odata ce sunt decongelati, cum se intampla adesea cu cei de pe paturile de gheata, crevetii nu sunt buni mai mult de doua zile. Prin urmare, mai sigur este sa alegi creveti congelati, pe care sa ii dezgheti cand ai tu nevoie.
2. Cum sa eviti ca o placinta sa nu se innegreasca deasupra
Daca vrei ca partea de deasupra a unei placinte sa nu se innegreasca tine cont de urmatorul truc: taie o folie de aluminiu cu o suprafata de circa 70 de centimetri patrati (sau cat ai nevoie pentru forma ta - rotunda), si impatureste-o in doua, si apoi iar in doua pana formezi un patrat, ca in imaginea de mai jos; taie apoi cu o foarfeca circa un sfert din suprafata patratului, in forma de semicerc, incepand cam de la 7-9 centimetri de coltul impaturit.
Despatureste apoi foaia si pune-o deasupra tavii, pentru a verifica daca golul facut de tine se potriveste pe suprafata placintei in asa fel incat folia sa acopere doar marginile ei, care de obicei se innegresc cel mai repede.
Daca golul este prea mic, impatureste din nou foaia si mai taie putin (important este sa nu tai prea mult de la inceput). Pune apoi folia peste placinta, bagand marginile s