Am aflat, cu surprindere, saptamana trecuta ca partidul lui Dan Diaconescu, PPDD, a devenit, intr-o oarecare masura, formatiune politica parlamentara. Cum s-a intamplat acest lucru? Simplu, Daniel Oajdea - parlamentar de Iasi, care parasise de ceva vreme barca PDL pontand la Parlament ca independent, a devenit membru cu acte in regula al PPDD.
Deci, oficial, PPDD are un membru in Parlamentul Romaniei.
Pentru Dan Diaconescu si al sau partid ar putea fi un inceput interesant in Legislativul autohton. Mai ales ca, in Romania, avem precedentul numit UNPR, o formatiune politica ce a ajuns sa decida majoritatea parlamentara care sustine Guvernul. Pe de alta parte, traseismul politic se practica fara jena, scrupule sau respect pentru alegator.
Zilnic, ne uitam mirati la tot felul de politicieni, gen Eugen Niculicea sau Liliana Minca, oameni care candva strigau din toti rarunchii sudalme la adresa actualei Puteri, iar acum au discursuri inaltatoare si exclusiv cuvinte de lauda despre cei care conduc tara. Pentru ei, si altii asemenea lor, vechile fraze rostite la adresa adversarilor pare ca au fost aruncate mai mult din dorinta de a umple un vid al ideilor din mareata lor materie cenusie.
Precedentul numit UNPR a aratat ca se poate. A demonstrat ca in Romania se poate injgheba o sleahta de stransura, care ulterior sa fie inchegata intr-un grup parlamentar. De-abia dupa ce Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale, ne-am dumirit de ce tot a insistat acesta pe cateva variante sortite esecului, atunci cand a desemnat doi premieri cu soarta pecetluita din start, doi oameni care nu aveau nicio sansa sa treaca de plenul Parlamentului, Lucian Croitoru, respectiv Liviu Negoita.
Povestea-i lunga, este cunoscuta, dar, in concluzie, trebuie sa retinem un lucru: peste noapte, majoritatea parlamentara ad-hoc, PSD-PNL-PC-