Legumele româneşti vor fi rare şi scumpe în această perioadă. Salata, ceapa verde şi ridichile au căzut pradă gerului, după ce zăpada a înghiţit sute de sere. Pierderile ajung la câteva milioane de euro, iar comercianţii şi-au aranjat deja rafturile pentru legumele din import, cu preţuri mai ridicate.
În sere, roşiile, salata, ridichiile şi ceapa verde sunt îngropate în zăpadă. Pe tarabe, în pieţe, produsele româneşti au devenit o raritate. Iar comercianţii se gândesc cu groază la marfa de import. E mai scumpă. Iar clienţii o cumpără mai greu.
Şi în hipermarket galantarele sunt pline de legume şi fructe din import. Pe ici, colo, mai găseşti câte un produs româneasc. Însă la un preţ mai mare.
Pierderi şi mai mari au înregistrat producătorii de carne: aproape 100 de mii de euro pe zi. Aşa că vom scoate mai mult din buzunar şi pentru mezeluri.
Legumele româneşti vor fi rare şi scumpe în această perioadă. Salata, ceapa verde şi ridichile au căzut pradă gerului, după ce zăpada a înghiţit sute de sere. Pierderile ajung la câteva milioane de euro, iar comercianţii şi-au aranjat deja rafturile pentru legumele din import, cu preţuri mai ridicate.
În sere, roşiile, salata, ridichiile şi ceapa verde sunt îngropate în zăpadă. Pe tarabe, în pieţe, produsele româneşti au devenit o raritate. Iar comercianţii se gândesc cu groază la marfa de import. E mai scumpă. Iar clienţii o cumpără mai greu.
Şi în hipermarket galantarele sunt pline de legume şi fructe din import. Pe ici, colo, mai găseşti câte un produs româneasc. Însă la un preţ mai mare.
Pierderi şi mai mari au înregistrat producătorii de carne: aproape 100 de mii de euro pe zi. Aşa că vom scoate mai mult din buzunar şi pentru mezeluri.