Zăpadă din belşug se găseşte pe toate pârtiile din ţară. În aceste condiţii, iubitorii sporturilor de iarnă au toate motivele să dea năvală în staţiunile montane. Sursa: CODRIN PRISECARU
Amatorii de sporturi de iarnă au la dispoziţie pârtii în 17 judeţe din ţară. În total, peste 116 kilometri. Dacă vrei să eviţi Valea Prahovei, există variante din belşug.
Pe domeniul Şureanu din judeţul Alba, zăpada naturală rezistă cinci luni pe cei şapte kilometri de pârtii. Drumul prost şi destul de lung face în aşa fel încât pe pârtii să nu se aventureze decât pasionaţii de schi şi snowboard din judeţele învecinate. O variantă de a ajunge aici iarna este prin oraşul Sebeş, situat la circa 60 de kilometri distanţă. Deşi drumul e prost, priveliştea văii Sebeşului te mai face să uiţi de gropi. Un abonament pe o zi ajunge la 85 de lei.
Pe pârtiile din staţiunea Rânca, situată în judeţul Gorj, la poalele muntelui Parâng, zăpada depăşeşte 120 de centimetri. La Rânca ajungi fie dinspre Târgu Jiu pe DN 67 şi apoi pe DN67C, fie dinspre Râmnicu Vâlcea, prin Horezu, pe DN67 şi apoi DN67C. Să închiriezi o cameră te costă 130-150 de lei pe noapte.
Pârtii bune se găsesc şi la Păltiniş, în judeţul Sibiu, printre care şi imensa Onceşti-Păltiniş, de cinci kilometri.
Stratul de zăpadă depăşeşte 120 de centimetri. Cazarea te costă de la 60 de lei de persoană pe noapte.
Schi departe de Capitală
În Moldova şi Bucovina, pârtii bune se află la Gura Humorului şi Vatra Dornei. Stratul de zăpadă depăşeşte o jumătate de metru. Din Bucureşti faci circa şapte-nouă ore cu maşina. Pasionaţii de sporturi de iarnă ar trebui să facă o excursie şi până la Borşa, în Maramureş. Cazarea într-o cameră dublă costă circa 40-50 de lei de persoană la o pensiune de două margarete.
Kilometri buni de pârtii se găsesc şi