Profesorul Valentin Popa din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor a reușit să obțină majoritatea voturilor electorilor.
Face parte din echipa Universității "Ștefan cel Mare" începând cu anul 1989, până în prezent ocupând consecutiv toate funcțiile didactice, de la preparator până la profesor. Acum este conducător de doctorat în domeniul Electronică șiTelecomunicații, având în îndrumare 6 doctoranzi.
Potrivit planului său managerial, Valentin Popa își dorește de la acest mandat restabilirea poziției corecte a USV în cadrul sistemului de învățământ superior național, adică obținerea categoriei B - universitate de educație și cercetare științifică, motivarea și valorizarea resursei umane existente în USV și identificarea și dezvoltarea unor surse noi de finanțare, realizarea unui buget care să acopere nevoile.
"În viziunea mea trebuie să reanalizăm serios modul în care tratăm nevoile studenților, cerințele pieței muncii și, implicit, instruirea și modul în care acordam la final de program diplomele de absolvire. Este nevoie de un dialog continuu cu absolvenții noștri și cu angajatorii lor, cu studenții și cu familiile lor, cu elevii și cu colegii noștri din mediul preuniversitar, astfel încât să înțelegem cât mai bine nevoile și așteptările lor", subscrie Valentin Popa.
Rezultatele oficiale ale alegerilor pentru funcția de rector vor fi făcute publice pe 22 februarie, în următoare zi putându-se depune contestații. Pe 28 februarie noul Senat se va aduna şi își va alege preşedintele, tot în aceeași zi să fie validate și rezultatele alegerilor pentru funcția de rector de către Senatul nou al USV. Pe 1 martie raportul final privind alegerile structurilor de conducere şi alegerea rectorului va fi trimis la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în vederea confirmării rectorului desemnat în urma a