"Am adus nouă pacienţi, din care trei cu arsuri pe mai mult de 50 la sută din suprafaţa corporală, iar restul cu arsuri pe 20 -35 la sută din corp, dar care au afectate şi mâinile, ceea ce implică tratament la un centru de specialitate. Zborul (n.r. - de la Baia mare la Bucureşti) a decurs foarte bine. Trei ministere au lucrat împreună extrem de bine, sincronizat, pentru aceste două misiuni (n.r. cea de duminică dimineaţă şi cea actuală), şi anume Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Sănătăţii, toate prin structurile din sistem. Cei de la Serviciul de Ambulanţă din Maramureş au făcut o treabă chiar foarte bună. A avut loc un incident tragic, dar s-a reacţionat la un nivel normal", a spus Arafat.
Cinci dintre cei nouă pacienţi au fost aduşi la Spitalul de Arşi, iar ceilalţi patru la Spitalul Floreasca, la Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.
Raed Arafat a mai spus că pentru cele două misiuni au muncit şi cei de la sol, în total fiind vorba despre 60 - 70 de persoane.
"La al doilea transport am adus şi o fată care a fost rănită în prima explozie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi care are arsuri la mâini, motiv pentru care a fost luată decizia aducerii ei la Floreasca", a afirmat Arafat.
Acesta a adăugat că există mai multe persoane în stare critică şi că nu se poate pronunţa dacă viaţa le este pusă în pericol, cei care pot face acest lucru fiind doar medicii de specialitate, de la Terapie Intensivă, după ce vor face evaluarea pacienţilor.
"Cu excepţia bărbatului de la Abrud, rănit într-o altă explozie, şi adus dimineaţă în primul transport, la Spitalul de Arşi, ceilalţi pacienţi nu au necesitat intubarea. Există un singur caz la care suspicionăm arsuri de căi respiratorii, dar nici în acest caz nu mă pot pronunţa", a afirmat Arafat, adăugând că în cazul arşilor recuparea