Revista presei A dus medicina romaneasca pe culmile lumii si a inventat o metoda unica, ce-i poarta numele. Profesorul Gheorghe Burnei ramane un om modest: merge cu metroul si isi face vacantele in Bucovina. Se spala pe maini, se echipeaza cu halat, boneta si masca si intra glont in sala de operatii, unde copilul cu umarul fracturat il asteapta anesteziat ca pe un salvator. De la un casetofon se aude in surdina o muzica ritmata. Din cand in cand, isi arunca ochii la icoana din perete, sub care sunt asezate filmele cu radiografii.
Dupa cateva minute de manevrat bisturiul, asambleaza o "bormasina" cu care definitiveaza. "De-ar fi mereu asa simplu!", exclama profesorul in timp ce-si sterge fruntea de sudoare. Din aceasta sala, Gheorghe Burnei (59 de ani), seful Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului "Marie Curie", a dat ora exacta in lume si in tara. A salvat pe banda rulanta 13.000 de copii cu scolioze din cele mai urate si cancere de oase. Sase, in premiera mondiala si zeci, in premiera nationala. (Evenimentul Zilei) Revista presei A dus medicina romaneasca pe culmile lumii si a inventat o metoda unica, ce-i poarta numele. Profesorul Gheorghe Burnei ramane un om modest: merge cu metroul si isi face vacantele in Bucovina. Se spala pe maini, se echipeaza cu halat, boneta si masca si intra glont in sala de operatii, unde copilul cu umarul fracturat il asteapta anesteziat ca pe un salvator. De la un casetofon se aude in surdina o muzica ritmata. Din cand in cand, isi arunca ochii la icoana din perete, sub care sunt asezate filmele cu radiografii.
Dupa cateva minute de manevrat bisturiul, asambleaza o "bormasina" cu care definitiveaza. "De-ar fi mereu asa simplu!", exclama profesorul in timp ce-si sterge fruntea de sudoare. Din aceasta sala, Gheorghe Burnei (59 de ani), seful Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului "Marie Cu