Dosarul în care Corneliu Vadim Tudor este judecat pentru ultraj şi nerespectarea unor sentinţe va fi judecat în continuare la ÎCCJ, deoarece Completul de cinci judecători a admis, luni, recursul Parchetului în cazul deciziei de restituire a cauzei la procurori.
Secţia Penală a instanţei supreme a decis, pe 24 octombrie 2011, restituirea la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dosarului în care Corneliu Vadim Tudor este judecat pentru ultraj şi nerespectarea unor sentinţe, privind evacuarea din luna ianuarie a anului 2011 a sediului Partidului România Mare, pentru refacerea de către anchetatori a rechizitoriului, informează Mediafax.
Acestă decizie a fost însă contestată de procurori la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, iar recursul a fost judecat luni. Completul de cinci judecători a admis recursul procurorilor, astfel că dosarul lui Corneliu Vadim Tudor va fi judecat în continuare la instanţa supremă.
Instanţa care a decis retrimiterea dosarului lui Corneliu Vadim Tudor la procurori arăta în motivare că procurorul care a semnat rechizitoriul în dosar a făcut acte de urmărire penală, contrar legii.
“Examinând, conform solicitării apărării, actele şi lucrările dosarului, se constată că procurorul care a «verificat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei» rechizitoriul, a efectuat acte şi a luat măsuri procesual-penale în respectiva cauză penală”, a notat instanţa în motivarea deciziei.
Liderul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a fost timis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, pe 6 aprilie 2011, pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea din luna ianuarie 2011 a sediului Partidului România Mare din strada Emile Zola.
Dosarul în care Corneliu Vadim Tudor este judecat pentru ultraj şi nerespectarea unor sentinţe va fi judecat în contin