Un milion de lei a costat extinderea şi modernizarea Şcolii Bucovăţ, unde plouă prin tavan, iar noua hazna miroase de-ţi mută nasul
Noul corp de clădire al Şcolii Bucovăţ, construit cu bani europeni, ar fi trebuit să fie gata în zece luni. Lucrările au durat, însă, 18 luni, iar acum, la nici două luni de la inaugurare, încep să se vadă hibele acestui proiect.
Plouă prin tavanul directorului
Extinderea Şcolii Bucovăţ a fost, de fapt, un proiect european cu o valoare totală de 1.081.566,87 lei. Cea mai mare parte a finanţării - 747.761,88 lei - a venit de la Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Guvernul României a contribuit şi el cu 114.363,58 lei, iar comunitatea locală a participat, la rândul său, cu 219.441,41 lei. „Noul corp al şcolii va avea trei săli de clasă, un laborator de informatică, dar şi un grup sanitar amplasat în interiorul clădirii, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiţi să iasă la WC-ul din curte“, explica anul trecut Constantin Vasile, primarul comunei Bucovăţ.
Firma care a câştigat licitaţia - SC Lucrări Speciale în Construcţii SRL din Slatina - a început lucrările pe 30.06.2010 şi ar fi trebuit să le încheie în zece luni, adică pe 30.04.2011. Termenul a fost însă depăşit de mai multe ori, lucrarea fiind finalizată abia pe 29.12.2011 (adică cu opt luni întârziere), când recepţia a fost făcută doar de primar şi constructor, fără participarea vreunui reprezentant al unităţii de învăţământ.
Primele neajunsuri au apărut la puţine zile de la sfârşitul lucrărilor, când a început să plouă prin tavan chiar în... biroul directorului!
„Odată cu extinderea şcolii, s-a făcut şi o mică extindere a biroului directorului, unde urma să fie amenajată o sală de consiliu. Din tavanul acesteia a început să pice apa chiar de la prima ploaie, la câteva zile după ce primăria a făcut recepţi