Atmosferă de stadion, luni, la ședința de Consiliu Local din Ploiești, unde aleșii au adoptat, cu doar un vot în plus față de cele 18 necesare, schimbarea acționariatului de la FC Petrolul.
Peste 200 de suporteri au venit să susțină adoptarea hotărârii prin care acțiunile clubului, deținute acum de Liviu Luca, Florin Bercea, Eduard Alexandru și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrom trec la Daniel Capră, Alexandru Capră și SC JIF SRL.
Hotărârea a iscat dispute vii între câțiva consilieri locali care își doreau ca echipa să fie deținută de una dintre societățile Primăriei și primarul Andrei Volosevici. Aceștia au mai acuzat interese ascunse, având în vedere că proiectul a apărut abia vineri pe site-ul primăriei și a fost convocată o ședință extraordinară pentru votarea acestuia.
O parte din copertina stadionului din Ploiești s-a rupt FOTO
Mai mult, în trecut, Vivi Răchită, managerul de acum al echipei, a fost asociat cu noii patroni de la FC Petrolul, lucru recunoscut de antrenor.
Motivarea primarului a fost aceea că Ploieștiul nu-și permite o astfel de extravaganță din bani publici, în eventualitatea unui control al ANAF, la club, ceea ce ar însemna plata, din bugetul local, a datoriilor. De asemenea, pentru a se face performanță la echipă, edilul a mai invocat necesitatea unor transferuri pe sute de mii de euro, care nu se pot realiza din banii ploieștenilor.
Click pe imagini pentru o fotogalerie de la ședință
Argumentul decisiv a fost acela că, din iunie, UEFA va interzice cumpărarea de acțiuni și realizare de transferuri de jucători din bani publici.
În urma hotărârii de astăzi, marca „Petrolul", înregistrată la OSIM, rămâne la Primăria Ploiești, prin SC Hale și Piețe SA, licența în proprietatea clubului, iar acțiunile la SC JIF SRL și cei doi Capră, Daniel și Alexandru.
Ad