Unele dintre personalităţile americane consideră că saltul direct în lumea reală, fără să mai aştepte absolvirea liceului, a fost cel mai bun lucru care li se putea întâmpla în viaţă.
Oameni de afaceri sau artişti, recunosc că au preferat să facă rost de bani de la vârste fragede, decât să piardă vremea pe băncile şcolilor. Printre cei care au ales să se înscrie la "şcoala vieţii", se numără John D. Rockefeller Sr., unul dintre cei mai bogaţi oameni din toate timpurile, care a abandonat liceul şi s-a apucat de afaceri.
A început ca vânzător de fructe, iar la 74 de ani, preşedintele Standard Oil număra 318,3 miliarde de dolari în cont. David Murdock a părăsit şcoala, s-a înrolat în armată în 1943, iar în 1985 era deja unul dintre marii afacerişti ai Americii. Deţinătorul companiei Dole Food, cel mai mare producător de fructe şi legume din lume, are o avere estimată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari.
De la 50 de cenţi la o grămadă de bani
Curtis James Jackson III, cunoscut sub numele de scenă 50 Cent, a debutat în afaceri la 12 ani, când a început să vândă droguri pe străzile din South Jamaica, Queens. Prins de poliţie şi închis pentru o perioadă, a semnat după eliberare un contract de un milion de dolari cu casa de discuri a lui Eminem şi Dr. Dre (aceasta după ce avocatul său le-a trimis un demo). S-a dovedit a fi o foarte bună “mişcare", albumul lui 50 Cent vânzându-se în 26 de milioane de copii. Au venit apoi reclamele la Reebok, apă minerala sau cosmetic, iar acum detine şi compania de filme Ceetah Vision.
Nici pentru Uma Thurman şcoala nu a fost punctul forte în viaşă, deşi tatăl ei a fost profesor la Columbia University. Uma s-a înscris la Professional Children's School din New York, dar a renunţat la vârsta de 16 ani, pentru a se face actriţă. Ce a urmat se ştie: roluri de excepţie, care i-au adus, pe lângă notorietate, şi o grămadă