Foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES În urmă cu 22 de ani, sute de oameni au fost ciuruiţi de gloanţe pentru că au avut curajul să iasă în stradă să îşi strige nemulţumirea împotriva regimului comunist. Pe atunci, şeful statului major al gărzilor patriotice de la IMGB era George Costin, care avea în subordine aproximativ 100 de luptători înarmaţi. El primise ordin să-i înlăture pe protestatari pentru a restabili ordinea în zona Hotelului Intercontinental.
George Costin susţine că a fost ofiţer în Armata Română până în anul 1983, când s-a angajat pe platforma IMGB ca subinginer. Datorită pregătirii militare a fost uns în poziţia de şef al gărzilor patriotice. Însă, a precizat că a împrumutat o ladă de muniţie de la U.M. 01305 doar pentru a apăra platforma de terorişti, şi nu a avut nici un moment intenţia de a lupta împotriva civililor. Văzând că regimul Ceauşescu a fost înlăturat de la putere, George Costin nu a ratat ocazia şi a devenit revoluţionar. Cu acte în regulă. O dată cu trecerea timpului, el a pus bazele Asociaţiei "23 Decembrie 1989 Metrou" Bucureşti. Într-un final a fost uns în funcţia supremă de secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989.
Însă, "Revoluţia din 1989" a devenit o afacere de succes, în care se învârt aproximativ 80 de milioane de euro anual, bani de la bugetul de stat. Practic, fiecare din cei 16.000 de revoluţionari primeşte o indemnizaţie de 1.800 de lei pe lună. Cum au ajuns "băieţii deştepţi" să se aboneze la banii revoluţionarilor? Răspunsul l-am găsit pe portalul instanţelor de judecată, unde actualul secretar de stat, George Costin, figurează ca mandatar al câtorva sute de persoane.
Secretarul de stat a precizat că apare în această calitate pentru că îi reprezintă pe revoluţionari în faţa instanţelor de judecată, deoarece au de recuperat indemnizaţia lun