Prinţul Paul va solicita deschiderea succesiunii, în urma deciziei Instanţei noastre de săptămâna trecută, prin care Carol Mircea Grigore, tatăl Prinţului Paul, a fost recunos-cut ca prim fiu legitim şi moştenitor de drept al Regelui Carol al II-lea, după cum ne-au spus surse apropiate Prinţului Paul. Acestea ne-au precizat că nu este exclus ca Prinţul Paul să ceară unchiului său Regele Mihai efectuarea unui test ADN (acid dezoxiribonucleic).
Pe de o parte, se pare că nu ar fi prima solicitare de acest fel venită din partea familiei Prinţului Paul, după cum ne-au spus sursele citate.
Pe de altă parte, Casa Regală nu recunoaşte decizia Înaltei Curţi care a stabilit apartenenţa lui Carol Mircea Grigore la Familia Regală.
Casa Regală a României a precizat, săptămâna trecută, într-un comunicat, că decizia "nu creează niciun drept dinastic şi nici nu stabileşte apartenenţa persoanei în cauză, Mircea Grigore Lambrino, astăzi decedată, la Familia Regală. Aceasta este valabil şi pentru descendenţii săi, indiferent cine ar fi aceştia, iar în poziţia sa de Şef al Familiei Regale a României, Majestatea Sa Regele Mihai I este singurul care se poate pronunţa asupra chestiunilor dinastice".
Prinţul Paul nu poate solicita efectuarea unui test de paternitate, întrucât un astfel de test nu poate fi cerut decât de părinţii persoanei în cauză, adică ai Regelui Mihai, este de părere avocatul Gheorghe Piperea, care ne-a spus: "Chiar dacă s-ar constata că ADN-ul Majestăţii Sale Regele Mihai nu se potriveşte cu cel al lui Carol al II-lea, acest lucru nu ar avea niciun fel de efect, nici din punct de vedere monarhic, nici patrimonial, întrucât lucrurile de natură civică sunt încimentate de foarte mult timp, iar în ceea ce priveşte aspectul monarhic, legăturile nu trebuie neapărat să fie de sânge; ceea ce contează este că Regele Mihai este recunos-cut ca atare în înt