Lichiditatea pieţei s-a menţinut destul de redusă la Sibex în prima jumătate a şedinţei de marţi. Deşi Grecia va primi un al doilea pachet de ajutor financiar în valoare de 130 de miliarde de euro, temerile că acesta nu va fi suficient pentru a rezolva problemele ţării au afectat pieţele europene şi implicit speculatorii autohtoni, care au fost mai ponderaţi în comparaţie cu alte şedinţe, când astfel de ştiri pozitive dinamizau puternic piaţa. Ca urmare, la ora 17.30, numărul contractelor era de 7500 cu o valoare de 37,63 milioane lei. Preţurile au evoluat pe culoare reduse, având variaţii mixte.
Aurul a fost în continuare cel mai tranzacţionat produs, cu aproape 5000 de contracte SIBGOLD pe scadenţa februarie. Cotaţia unciei creştea cu 20,2 dolari, la 1754,2 USD. Pe pieţele externe, aurul a crescut pentru a doua zi la rând, aflându-se în pe poziţii favorabile înregis-trării celui mai bun nivel de apreciere din ultimele două săptămâni, după decizia de acordare a ajutorului pentru Grecia.
Pentru Dow Jones, numărul contractelor era de sub 1000 pe scadenţa martie, iar cotaţia scădea cu 50 puncte, la 12.939 puncte. Tranzacţiile s-au realizat pe un culoar de 85 de puncte între minimul şi maximul zilei. În SUA preţul futures al indicelui creştea, după ce miniştrii de finanţe din zona euro au fost de acord cu planul menit să salveze Grecia de la faliment. Şi la NYSE indicele se afla pe plus.
Speculaţiile înregistrate pe perechea euro/dolar tranzacţionată în lei s-au concretizat în 529 de contracte pe scadenţa martie şi 161 de contracte pe scadenţa iunie. Moneda unică se aprecia uşor faţă de dolar, cotaţia de 1,32530 USD pentru un euro pe scadenţa martie indicând o creştere de doar 0,08%. Pentru iunie, euro avansa cu numai 0,11%, la 1,32650 dolari. Evoluţia monedei unice era mai degrabă nehotărâtă, cotaţiile aflându-se mult timp şi în teritoriu negativ. E