COPIA DEFLAGRAŢIEI DIN 2007. La Zalău, ţeava stradală avea durata de viaţă depăşită de 8 ani, iar oamenii din bloc reclamau mirosul de gaz. E.On susţinea însă că nu există nicio avarie. La Sighet, scurgerea s-a produs tot în stradă, din cauza amatorismului firmei de distribuţie. Sursa: EVZSursa: Răzvan Vălcăneanţu
1 /.
Cele două explozii de la Sighetul Marmației puteau fi evitate dacă cei care administrează rețeaua de gaze din oraș și-ar fi făcut datoria. Surse judiciare au declarat pentru EvZ că săptămâna trecută, un detector care era instalat în biroul avocatei Daniela Lenghel a semnata de patru ori prezența prezența gazului metan.
"Exista un detector de fgaz care era montat în biroul avocatului Daniela Lenghel. Biroul avocația se afla în clădirea care a sărit în aer și în care funcționau clubul Euphobia și biroul notarului public Gheorghe Sas. În cele două locuri s-au înregistrat explozii", susține unul dintre anchetatori.
„Mi-au schimbat trei detectoare"
EVZ a stat de vorbă cu avocata Daniela Lenghel. „Săptămâna de dinaintea exploziei detectorul a pornit de trei ori. Au venit cei de la Berg și l-au schimbat tot de atâtea ori. A patra oară a pornit din nou. Au venit din nou și au măsurat și au spus că în biroul meu nu sunt gaze, apoi au plecat. Ceea ce a urmat se știe", spune avocata Daniela Lenghel.
Avocata confirmă teoria anchetatorului și anume că nu s-a simșit miros de gaze. "Eu nu am simțit niciun miros. Detectorul s-a declanșat și așa am aflat că e ceva în neregulă. Biroul meu e praf. O să fac o evaluare și o să cer despăgubiri", mai adaugă avocata Lenghel.
PRECEDENTUL DE LA ZALĂU
În urmă cu cinci ani, un bloc din Zalău a sărit în aer din cauza unei acumulări de gaze care a provenit de la magistrala de alimentare a cartierului Dumbrava. Era dimineața zilei de 14 septembrie 2007, când blocul E24 a exp