Liniile aeriene Lufthansa, Austrian Airlines si Swiss, parte a grupului Lufthansa, au transportat anul trecut din si spre Romania circa 1,1 milioane de pasageri, in crestere cu 15% fata de 2010, accelerand usor ritmul de crestere anterior, de 10%. Pentru anul in curs, oficialii companiei sunt optimisti si spun ca operatiunile grupului nu vor fi afectate de mutarea low-cost-urilor pe Otopeni.
La nivel de cifre, reprezentantii grupului Lufthansa nu au oferit date privind gradul mediu de ocupare inregistrat anul trecut, precizand ca astfel de date nu pot fi facute publice decat la nivel global, nu si local.
De asemenea, linia aeriana Lufthansa a transportat in 2011 circa 680.000 de pasageri, in crestere cu 20%, pe rutele dintre Romania si hub-urile sale din Germania, respectiv aeroporturile din Frankfurt, Dussedorf si Munchen.
"Anul trecut am crescut capacitatea pe zborurile din si spre Romania cu 20%, anul acesta vrem sa crestem acest indicativ cu 16%. La nivelul numarului de pasageri, vrem ca in 2012 sa crestem cu 16%", a declarat Patrick Artiel, general manager Lufthansa Romania&Moldova.
In ceea ce priveste strategia pentru orarul de vara, Lufthansa va opera din luna iunie patru zboruri saptamanale pe ruta Bucuresti-Berlin, iar de pe 25 martie isi va dubla frecventa operatiunilor pe ruta Sibiu-Munchen la doua zboruri pe zi.
Ruta Bucuresti-Berlin este operata si de alte companii precum KLM si Air-France.
"In Sibiu marim frecventa pentru ca am vazut ca in Cluj am avut o evolutie buna cand am introdus al doilea zbor anul trecut. Credem ca vom avea aceeasi evolutie si in Sibiu. In regiune exista oricum o afinitate pentru legatura cu Germania", a spus Patrick Artiel.
Tot din 25 martie, Swiss va opera doua zboruri zilnice intre Bucuresti si Zurich.
"Piata locala este prinsa intr-o evol