Potrivit medicului nutritionist Mihaela Bilic, etichetele de pe ambalajele produselor alimentare reflecta ingredientele care se gasesc in produsul respectiv, insa producatorii nu afiseaza toata cantitatea ingredientelor. Un lucru dupa care ne putem ghida in legatura cu cantitatea ingredientelor este ordinea in care sunt acestea afisate pe produse. Sursa imagine: blogs.webmd.com
"Nu carnea macra sau carnea slaba este principalul ingredient al unor mezeluri, ci cateodata grasimea, deoarece este mai gustoasa. Se adauga si foarte multa apa", a declarat, pentru Romania TV, medicul nutritionist Mihaela Bilic.
Mezelurile sunt un produs inferior din punct de vedere nutritiv si, din pacate, este consumat intr-o cantitate mult prea mare decat ar trebui.
"In alimentatia zilnica ar trebui sa introducem alimente pe care le recunoastem ca venind din natura. Sa mancam carne pe care noi o cumparam ca atare si pe care o putem prepara la cuptor, legume, lapte si branzeturi slabe", a precizat aceasta.
In compozitia mezelurilor se afla o substanta care este venita din Asia numita glutamat, care intensifica foarte mult gustul.
"100 de grame de mezeluri le putem manca pe 3 felii de paine, insa carnea este mai consistenta", a spus Mihaela Bilic.
Mezelurile in sine nu pot fi catalogate drept periculoase, ci cantitatea pe care noi o mancam le poate transforma in dusmani.
Medicul recomanda ca daca tot se aleg mezelurile, atunci ar trebui sa se consume in cantitate mica, cateva felii si nu la fiecare masa.
Ele nu trebuie sa constituie un aliment de baza.
"Ar fi mult mai bine daca s-ar alege mezelurile crud-uscate, care sunt obtinute prin afumare, fara sa fie fierte sau transformate in pasta de carne, fara sa fie injectate cu amidon. Zeama de amidon este acea zeama alba care se gaseste in ambalajul produselor vidate", a adaugat nutritionistul. @