Au depus cereri pentru subvenţia necesară la creşterea bovinelor, dar trebuie să se afle în legalitate. Este vorba despre crescătorii de vaci de lapte din zonele dezavantajate, care de ieri, sunt supuşi verificărilor. Din cele 1.566 de cereri primite, 313 au fost selectate pentru verificări. Primirea banilor depinde de concordanţa datelor.
O dată cu creşterea temperaturilor şi ameliorarea condiţiilor meteo, sunt posibile verificările la exploataţiile de bovine din zonele defavorizate. Conducerea Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) spune că extrem de importantă este concordanţa datelor, printre care se află şi corespondenţa dintre crotaliile existente în realitate cu cele din cereri. Conducerea APIA Gorj explică ce anume trebuie să aibă în atenţie fermierii. „Se urmăreşte verificarea datelor, a crotaliilor existente în exploataţii şi cele din cerere. Controalele se finalizează cu procese verbale, iar acolo unde corespondenţa datelor nu are lacune, suma acordată este integrală”, a explicat directorul APIA Gorj, Corina Dorobanţu. În 2011, subvenţia acordată pentru 2010, pe cap de bovină a fost 99 de euro, iar cuantumul maxim a fost 250 euro, în funcţie de numărul de bovine eligibile la nivel de ţară. Cele 313 vaci de lapte din zone defavorizate au fost selectate ca eşantion de control. Tot în această perioadă se va realiza şi campania de informare în rândul fermierilor cu privire la plata unică pe suprafaţă, SAPS 2012. Cererile unice de plată se pot depune, în perioada 1 martie-15 mai la sediile locale APIA fără penalizare, iar între 16 mai-11 iunie, cu penalităţi.
Au depus cereri pentru subvenţia necesară la creşterea bovinelor, dar trebuie să se afle în legalitate. Este vorba despre crescătorii de vaci de lapte din zonele dezavantajate, care de ieri, sunt supuşi verificărilor. Din cele 1.566 de cereri primite, 313 au fost selectat