Persoanele care beau cafea prezintă un risc scăzut de a se confrunta cu diabetul de tip II. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă germani, care au constatat că voluntarii care beau cafea zilnic erau expuşi unui risc cu 30% mai mic de a se îmbolnăvi de această boală, spre deosebire de cei care beau ocazional sau deloc acest tip de băutură, informează Daily Mail.
Cercetarea, realizată pe un eşantion de 42. 659 de persoane din mai multe ţări din Europa, mai arată că acest produs nu este un factor determinant pentru apariţia bolilor de inimă sau a cancerului.
De asemenea, s-a mai constatat că, pe parcursul monitorizării, din numărul total de voluntari implicaţi în cercetare, s-au înregistrat 1.432 de cazuri de diabet, 394 de subiecţi au suferit un atac de cord, 310 au suferit un accident vascular cerebral şi s-au înregistrat 1.801 de cazuri de cancer.
Experţii au menţionat că nu există nicio diferenţă în ceea ce priveşte predispoziţia la o boală cronică între subiecţii care au băut patru ceşti de cafea pe zi şi cei care au băut una. În plus, nu au existat dovezi potrivit cărora cafeaua decofeinizată este mai puţin dăunătoare decât cea normală.
Rezultatele, publicate în American Journal of Clinical Nutrition, arată că pentru a diminua riscul de diabet de tip II trebuie să bei zilnic cafea în cantităţi moderate.
În ultima perioadă tot mai multe studii arată că acest tip de băutură are un efect protector asupra organismului atunci când vine vorba despre diabet. În urmă cu puţin timp au fost date publicităţii rezultatele unui studiu realizat de savanţii chinezi, care arăta că alimentul conţine trei compuşi care pot împiedica acumularea proteinei responsabile pentru apariţia diabetului de tip doi. Cafeaua previne distrugerea celulelor care produc insulină, sunt de părere cercetătorii.
Astfel, aceştia consideră că acidul cafeic, ac